Ο Βασίλης Καΐλας, το παιδί-θαύμα του ελληνικού κινηματογράφου μέσα από ένα νέο αυτοβιογραφικό λεύκωμα ξετυλίγει 30 χρόνια του ελληνικού κινηματογράφου.

Η αυτοβιογραφία του γνωστού ηθοποιού με τίτλο «Ένα παιδί μετράει τα πλάνα» κυκλοφορεί από εκδόσεις Αγγελάκη. Από μικρή ηλικία, ο Βασίλης Καΐλας βρέθηκε δίπλα σε σπουδαίους έλληνες ηθοποιούς όπως τη Βουγιουκλάκη, τη Γεωργία Βασιλείαδου, το Θανάση Βέγγο, το Νίκο Ξανθόπουλο και τη Μάρθα Βούρτση.

Το πορτοφόλιό του αριθμεί 117 ταινίες, μέσα από τις οποίες μάς έδειξε από την παιδική ματιά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε τότε η ελληνική οικογένεια στη μετάβασή της από την εποχή της Κατοχής και του Εμφυλίου στη σύγχρονη κοινωνία.

Το λεύκωμα περιλαμβάνει αναφορές για το κινηματογραφικό και θεατρικό έργο του ηθοποιού. Μέσα από την εξιστόρηση της ζωής του, ξετυλίξει 30 χρόνια του ελληνικού κινηματογράφου με ταινίες που διασκέδασαν με ταινίες που διασκέδασαν, διαπαιδαγώγησαν και έτερψαν τόσες γενιές. Το βιβλίο περιλαμβάνει υλικό από το προσωπικό αρχείο του καλλιτέχνη, όπως φωτογραφίες, αφίσες, προγράμματα, αποδείξεις πληρωμών, κριτικές του ημερήσιου τύπου.

Διαβάστε τι είχε δηλώσει ο Βασίλης Καϊλας, μιλώντας παλιότερα στο newsbeast.gr.