Συγκλονίζει η μαρτυρία του ανθρώπου που μίλησε με τον Παύλο λίγο πριν τη δολοφονία του. Ο κ. Γιάννης που κατοικεί στην περιοχή και σε πολύ κοντινή απόσταση από το σημείο της συμπλοκής, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, σόκαρε με τα όσα είπε. «Είμαστε με τη σύζυγό μου και μια συνηθισμένη ώρα βγάζουμε το σκύλο βόλτα. Κάναμε μια βόλτα. Εκεί είδαμε την παρέα του Παύλου με κοπέλες στις οποίες έλεγαν “Φύγετε, μην γίνει φασαρία”», αναφέρει. Και τονίζει: «Ήταν εξαρχής οι μηχανές της ΔΙ.ΑΣ. πριν από τη συμπλοκή ήταν εκεί. Κάποια στιγμή έφυγαν οι κοπέλες. Τα παρακολούθησα όλα από απόσταση πέντε μέτρων. Κάποιος φίλος του Παύλου έφαγε πολύ ξύλο και έφυγε τρέχοντας».

Ο κ. Γιάννης αναφέρεται και στη στιγμή που η γυναίκα του πλησίασε τον Παύλο. «Ρώτησε η γυναίκα μου τον Παύλο: “Τι έγινε; Τσακώνονται για τα ποδοσφαιρικά; Και απάντησε: όχι κυρία, είναι από τη Χρυσή Αυγή”».

Ο μάρτυς αναφέρει ακόμη: «Ήμασταν εγώ και η γυναίκα μου. Ήμουν αποσβολωμένος. Ήταν στο απέναντι πεζοδρόμιο το μπούγιο. Έδειραν κάποιο φίλο του Παύλου που έφυγε. Τρία άτομα τουλάχιστον. Ο Παύλος επιμόνως δεν έφευγε. Απέναντι ήταν περίπου τριάντα ακόμη και οι περισσότεροι με τα γνωστά ρούχα», λέει τονίζοντας ότι οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν αμέτοχοι τη φασαρία και τη συμπλοκή.

«Είχαν αφήσει τις μηχανές και είχαν έρθει με τα πόδια.
Εκείνη τη στιγμή θεώρησα ότι λήγει το περιστατικό. Πήγαμε να αφήσουμε τα σκυλιά στο σπίτι. Η Αστυνομία ήταν εκεί. Δεν είχε γίνει ακόμη η επίθεση. Τον Παύλο κατά σύμπτωση τον γνώριζε και ο γιος μου. Δεν ξέραμε ότι είναι φίλος του γιου μου», λέει.

Και αναφέρεται στη στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας «Μέσα σε αυτό το δίλεπτο, κάποιος ήρθε, έκανε τη δουλειά του και έφυγε. Δεν τον προκάλεσε κανείς γιατί ο Παύλος είχε μείνει μόνος του. Όταν επέστρεψα βρήκα τον Παύλο κάτω. Εκείνη την ώρα δεν ξέραμε εάν είχαν συλλάβει τον δράστη», λέει. Και επισημαίνει για μία ακόμη φορά: «Τα παιδιά της ΔΙ.ΑΣ. δεν επενέβησαν. Τα άτομα αυτά λειτουργούσαν σαν να μην υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις. Τη σύλληψη του δράστη δεν την είδα. Τους αστυνομικούς τους είδα. Ήταν εκεί. Όταν κατέβαινα την Κεφαλληνίας, είδα τέσσερις μηχανές που κατέβαιναν προς την καφετέρια».

Μάλιστα, ο αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε ότι «Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μου είπε “Ελάτε να καταθέσετε ότι ήμασταν τέσσερις και ήταν 30″».