Μια λαμπρή διάκριση απέσπασε το εμβληματικό κρασί της εταιρίας Semeli Μαντινεία Νασιάκος 2012, ξεχωρίζοντας ανάμεσα στα 10 κορυφαία του κόσμου, όπως παρουσιάστηκαν στον Αμερικάνικο Τύπο.

Η επιλογή των κρασιών έγινε από τους δημοσιογράφους οίνου που αρθρογραφούν στις μεγαλύτερες εφημερίδες της Αμερικής και οι οποίες περιλαμβάνουν στην ύλη τους σελίδες για το κρασί και τη γεύση.

Το κρασί Semeli Μαντινεία Νασιάκος, είναι το μόνο ελληνικό κρασί που φιγουράρει μέσα σε αυτή την top-10 λίστα, στην οποία χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετικό», απολαμβάνοντας τα τρία στα τρία αστέρια που του αποδίδονται. Συγκεκριμένα, περιγράφεται ως ένα «λαμπερό και φρουτώδες κρασί, με αρώματα ώριμων φρούτων που αφήνουν στο στόμα τη γεύση του ήλιου…», ενώ το σχόλιο καταλήγει με την διαπίστωση ότι «κάθε γουλιά προκαλεί και ένα χαμόγελο».

Η διάκριση αυτή αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την προσήλωση της εταιρείας Semeli στην ποιότητα και την πίστη ελληνικές ποικιλίες. Το κρασί Semeli Μαντινεία Νασιάκος, ποικιλία Μοσχοφίλερο, θεωρείται ως μία από τις πιο αξιόλογες Μαντινείες που κυκλοφορούν στην Ελλάδα και έχει αποσπάσει πολλά βραβεία σε αναγνωρισμένους διεθνείς διαγωνισμού οίνου.

Τα φίνα και δυνατά αρώματά του, χαρακτηριστικά της ποικιλίας του Μοσχοφίλερου, και η φρουτώδης γεύση του, το καθιστούν ως ένα από τα πιο αγαπημένα λευκά κρασιά. Συνοδεύει ψάρια με έντονες γεύσεις, θαλασσινά και νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας, ενώ μπορεί κάλλιστα να σερβιριστεί και με φρούτα ή ως απεριτίφ, στους 8ο – 10ο C.

Η εταιρεία Semeli, μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οινοπαραγωγικές εταιρείες της Ελλάδας, παράγει κρασιά υψηλής ποιότητας, διατηρώντας πάντα άριστη τη σχέση ποιότητας και προσιτής τιμής.

Τα κρασιά Semeli θα τα βρείτε σε επιλεγμένα εστιατόρια και κάβες.

Web Site: www.semeliwines.gr
Facebook: www.facebook.com/SemeliWines |Twitter: www.twitter.com/SemeliWines

Σχετικά με τη Σεμέλη Οινοποιητική

Η οινοποιία Σεμέλη, ιδρύθηκε το 1979 παράγοντας ποιοτικό κρασί σε περιορισμένες ποσότητες. Το 1999 ξεκίνησε η κατασκευή του Domaine Helios, ενός από τα πιο σύγχρονα οινοποιεία της Ευρώπης, σε μία από τις ψηλότερες πλαγιές στο Κούτσι της Νεμέας. Στο νέο αυτό οινοποιείο άρχισε η παραγωγή μίας σειράς κρασιών υψηλών προδιαγραφών, χρησιμοποιώντας γηγενείς ποικιλίες της Πελοποννήσου.