Στις συνεχείς υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τις Οινούσσες εστίασε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί της Πέμπτης ο δήμαρχος Οινουσσών, Γιώργος Δανιήλ. «Χθες ήταν αναιδείς, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στις Οινούσσες έχουν κάνει αρκετές παραβιάσεις επί δεκαετίες τώρα, οπότε το φρόνιμα είναι αρκετά υψηλό και αυτή η σημαία που υπάρχει από τον Οκτώβριο είναι κι αυτό ένα δείγμα ότι εδώ είναι Ελλάδα, δεν έχουμε κανέναν λόγο να φοβόμαστε. Προάγει την ειρηνική συνύπαρξή μας εδώ στο Αιγαίο, όπου υπάρχουμε πολλούς αιώνες», είπε ο Γιώργος Δανιήλ μιλώντας στον Alpha και πρόσθεσε:

«Αυτός ο συνδυασμός με τη ρητορική που έχει αναπτύξει ο Ερντογάν τις τελευταίες ημέρες, δημιουργεί έναν αυξημένο θόρυβο. Ποτέ δεν υπήρχε φόβος όμως».

Την Τετάρτη σημειώθηκαν 12 υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, τέσσερις πάνω από τη νήσο Παναγιά, επτά πάνω από τις Οινούσσες οι οποίες κατοικούνται, ενώ σημειώθηκε και μια υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Ρω.

Η αερομαχία Ελλήνων-Τούρκων πάνω από τις Οινούσσες καταγράφηκε και σε σχετικό βίντεο από κάτοικο της περιοχής.

Ελληνικά μαχητικά καταδίωξαν τα τουρκικά και τα δεύτερα στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν πέταξαν πάνω και από τις Οινούσσες επτά φορές.  Σε δύο περιπτώσεις μάλιστα τα τουρκικά μαχητικά προσπαθώντας να ξεφύγουν από τα ελληνικά που είχαν κερδίσει το τακτικό πλεονέκτημα πέταξαν ανατριχιαστικά χαμηλά για τζετ υψηλών επιδόσεων.

Κατέβηκαν στα 500 πόδια, κάτι περισσότερο δηλαδή από τα 150 μέτρα, γεγονός που σημαίνει ότι εύκολα θα μπορούσε να καταλήξει σε ατύχημα.