Για μια αγωνίστρια «που είχε πολλές φορές αποδείξει το ταλέντο και τη δύναμή του» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, που εκφράζει τα συλλυπητήρια του για τον πρόωρο χαμό της 23χρονης αθλήτριας του επί κοντώ Μαριάννας Ζαχαριάδη.

«Η Μαριάννα Ζαχαριάδη γεννήθηκε αγωνίστρια. Δυστυχώς ο τελευταίος της αγώνας ήλθε πολύ νωρίς, σε μία ηλικία που οι νέοι άνθρωποι προετοιμάζονται ακόμα για τη μεγάλη μάχη της ζωής. Το χαμογελαστό ταλαντούχο κορίτσι του κλασσικού αθλητισμού, που είχε πολλές φορές αποδείξει το ταλέντο και τη δύναμή του, πάλεψε μέχρι τέλους και ποτέ δεν εγκατέλειψε την πίστη στον αγώνα και τους ανθρώπους. Η Ελλάδα και η Κύπρος πενθούν για την απώλεια της. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Η 23χρονη Ελληνοκύπρια έχασε χθες τη δίχρονη μάχη που έδινε με το λέμφωμα Hodgkin (καρκίνος του λεμφατικού οστού).

Η Μαριάννα Ζαχαριάδη είχε σπουδαίες επιτυχίες στην καριέρα της, όπως τη δεύτερη θέση στους Κοινοπολιτειακούς και στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα το 2009, όπου μάλιστα πέτυχε νέο παγκύπριο ρεκόρ με 4,45 μ. Την ίδια χρονιά ήταν και η κορυφαία επικοντίστρια στον κόσμο στην κατηγορία νεανίδων. Το 2010 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους αγώνες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας στο Νέο Δελχί.