Την αλληλεγγύη του στον αντιπρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Παντή, ο οποίος κινδυνεύει να τεθεί σε αργία, λόγω της υπόθεσης δωρεάς ενός κινητού τηλεφώνου «iPhone» στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη, το κόστος του οποίου φέρεται να επιβάρυνε το Πανεπιστήμιο, εκφράζει με ανακοίνωση ο πρύτανης του Ιδρύματος Γιάννης Μυλόπουλος. Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι αναπληρώτριες πρυτάνεις Δέσπω Λιάλιου και Σοφία Κουίδου-Ανδρέου,

Οι υπογράφοντες την ανακοίνωση εξαίρουν τον χαρακτήρα και το ήθος του Γ. Παντή, χαρακτηρίζοντάς τον ως «ακέραιο δημόσιο λειτουργό» με «κοινωνική ευαισθησία και ανθρωπιά», που «έχει παλέψει ολημερίς για την επιβίωση του ΑΠΘ».

«Προάσπισε – σημειώνεται σε άλλο σημείο – με σθένος το συμφέρον του ΑΠΘ, διακινδυνεύοντας την προσωπική και οικογενειακή του ασφάλεια».

Επιπλέον, διατυπώνουν τις ενστάσεις τους σε ό,τι αφορά την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την αυτοδίκαιη αργία δημοσίων υπαλλήλων ή δημοσίων λειτουργών που παραπέμπονται αμετακλήτως σε δίκη, ακόμη και για πλημμέλημα (όπως στην περίπτωση Παντή) και ζητούν τη βελτίωσή της.

Όπως αναφέρει η Πρυτανεία στην ανακοίνωσή της, αναδεικνύονται κατά την εφαρμογή της νομοθεσίας οι «οδυνηρές επιπτώσεις στους Έλληνες πολίτες που καλούνται να διαχειρισθούν θέσεις ευθύνης, ώστε να λειτουργήσει η δημόσια διοίκηση, με επικρεμάμενη την απειλή της αργίας, της οικονομικής εξαθλίωσης και της ηθικής εξόντωσης».

Σημειώνεται ότι ο Γ. Παντής έχει παραπεμφθεί σε δίκη, κατηγορούμενος για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό πλημμελήματος.

Μαζί του για την υπόθεση της δωρεάς του iPhone πρόκειται να δικαστεί και ο πρώην διευθυντής της εταιρείας Λογότυπος του ΑΠΘ, Γιώργος Δημητριάδης, που κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε απιστία και εκβίαση κατ’ εξακολούθηση.