Σε καρναβαλικούς ρυθμούς κινείται ο Τύρναβος ενόψει της Μεγάλης Παρέλασης των Καραναβαλιστών την Κυριακή της Αποκριάς αλλά και για την αναβίωση του «Μπουρανί».

Σύμφωνα με το kosmoslarissa.gr, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι εκδηλώσεις αναμένεται να προσελκύσουν χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα ενώ η δημοτική αρχή της περιοχής έχει προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων.

Ειδικότερα, για την Κυριακή της Αποκριάς από το μεσημέρι μέχρι την έναρξη της μεγάλης παρέλασης θα δοθούν συναυλίες με ελληνικούς και λάτιν ρυθμούς , ενώ οι καρναβαλιστές θα κατακλύζουν τους δρόμους για να ενωθούν και να σκορπίσουν τη χαρά και το κέφι στη Μεγάλη Παρέλαση, η οποία θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Τυρνάβου, με μεγάλη συμμετοχή αρμάτων και φέτος.

Την Καθαρά Δευτέρα αναβιώνει το έθιμο του «Μπουρανί» στον Προφήτη Ηλία, με αυθεντικό τρόπο από παλιούς και νέους Μπουρανίτες.

Παράλληλα, τα τυρναβίτικα έθιμα αναβιώνουν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο στην Κεντρική Πλατεία ενώ τα παραδοσιακά κούλουμα θα γιορταστούν σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του δήμου με τα παραδοσιακά εδέσματα καθώς και άφθονο δωρεάν κρασί από τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου.