Πυρετωδώς εργάζονται στην Πάτρα για την ολοκλήρωση των εντυπωσιακών αρμάτων του καρναβαλιού, που θα παρελάσουν στους δρόμους της πόλης το τελευταίο τριημέρου της γιορτής.

Τα άρματα κάθε χρόνο κατασκευάζει το καρναβαλικό εργαστήρι του δήμου και αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο των γνωστών εορταστικών εκδηλώσεων στην Πάτρα.

Διαπνέονται από σατιρική αύρα, σφραγίζονται από το υψηλό ποιοτικό επίπεδο και την άρτια τεχνική των δημιουργών τους και συνδυάζουν τη διαχρονικότητα του καρναβαλικού πνεύματος με την επικαιρότητα των θεμάτων, που συχνά αντλούνται από τις πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες των καιρών. Είναι αυτά που αφήνουν άριστες εντυπώσεις και ξεχωρίζουν στις μεγάλες παρελάσεις του καρναβαλιού.

Τα άρματα που φέτος θα παρελάσουν είναι «Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος-Το Τέρας της Κρίσης», «Η Βασίλισσα», «Ο Γάτος», «Τα Μυρμήγκια και η Μέρκελ», «Το Χαράτσι της ΔΕΗ», «Greek Σουβλάκι», «Η τούρτα των προβλημάτων» και το «Μουσικό Άρμα».

Οι εντυπωσιακές παρελάσεις διοργανώνονται την Παρασκευή 15 Μαρτίου και ώρα 20.00, στο κέντρο της πόλης, το Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρα 18.30 στη νυχτερινή παρέλαση, καθώς και την Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρα 14.30 στη Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής οι καρναβαλιστές θα δουν ακόμη τρία άρματα του σοκολατοπόλεμου.