Δενδροφύτευση, στη μνήμη των 32 πεσόντων της Κατοχής, στα Λιβάδια Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ημέρες, στις ορεινές πλαγιές του χωριού. Τα δέντρα φυτεύτηκαν από μαθητές τού δημοτικού Λιβαδίων, του γυμνασίου Κράνας και μέλη του πολιτιστικού συλλόγου.

Φυτεύτηκαν 32 δέντρα, όσοι είναι και οι πεσόντες, από παιδιά και γέροντες, στο Λιβαδιώτικο Αόρι στην τοποθεσία Γουρνόλακκος, όπου βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Πνεύματος και το μνημείο των εκτελεσθέντων στη γερμανική Κατοχή.

Όπως ανέφεραν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, στην κουλτούρα τού ορεσίβιου Μυλοποταμίτη κυριαρχεί η υπεράσπιση της μνήμης και η συνεχής, αδιάλειπτη, με κάθε ευκαιρία τιμή σε όσους θυσιάστηκαν. Μάλιστα υπήρξε και η σχετική μαντινάδα: «Τριάντα δύο ήρωες, τριάντα δύο δέντρα, φυτέψαμε στη μνήμη τους, κάθε πέντε- έξι μέτρα. Στον τόπο της εκτέλεσης, οι ρίζες τους να βγούνε, να ποτιστούν το αίμα τους, για να αναστηθούνε. Για να θυμούνται οι παλιοί κι οι νέοι να μαθαίνουν, όταν τιμούνται οι ήρωες, ποτέ τους δε πεθαίνουν».