Φορτηγά από όλη την Ελλάδα αναμένεται να καταφτάσουν σήμερα στην Αθήνα
καθώς οι ιδιοκτήτες τους συνασπίζονται κατά του νομοσχεδίου για την
απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών που εισάγεται προς συζήτηση στην Ολομέλεια στη Βουλή.

Τα μπλόκα στην Αττική ενισχύονται με φορτηγά από άλλες περιοχές της Ελλάδας ενώ στις 12 οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων προγραμματίζουν πορεία -πεζή- στη Βουλή, όπου θα βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου.

Μάλιστα, όπως είπε στο ΑΛΤΕΡ ο πρόεδρος των Γερανοφόρων Βασίλης Σαχινίδης, οι ιδιοκτήτες θα πορευτούν σήμερα μαζί με τις συζύγους και τα παιδιά τους.

Την πορεία θα εποπτεύουν τέσσερις Εισαγγελείς Πρωτοδικών. Οι εισαγγελικοί λειτουργοί, σε συνεργασία με την Αστυνομία, θα ελέγχουν για την τήρηση του νόμου καθ’ όλη την διάρκεια της κινητοποίησης των ιδιοκτητών φορτηγών και έχουν εντολή, σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, να εφαρμόζουν αμέσως την αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει εντολή, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, να μην επιτρέψει μηχανοκίνητη πορεία προς το κέντρο της Αθήνας.

Σήμερα αναμένεται και γενική συνέλευση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων όπου θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να προχωρήσουν και σε ολονύχτια διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου αύριο.