Για άνιση μεταχείριση των κτηνοτρόφων καταγγέλλει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για τη νέα αδικία που έγινε σε βάρος των αιγοπροβατοτρόφων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση της ΠΕΚ, ο υπουργός προχώρησε στην κατανομή του De minimis (οι συνολικές ενισχύσεις που μπορεί να λάβει μια επιχείρηση σε μια τριετία δεν μπορούν να υπερβαίνουν το ανώτατο όριο των 200.000 ευρώ) χωρίς την κατάθεση της δικής τους πρότασης, με αποτέλεσμα τα 0,20 και 0,30 λεπτά ανά ζώο να κρίνονται από τους κτηνοτρόφους «ψίχουλα και ελεημοσύνη».

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα υπογραμμίζουν ότι δεν δέχονται το συνολικό ποσό των 2 εκατ. ευρώ και ζητούν από την πολιτεία να το διαθέσει στις δομές αλληλεγγύης της κοινωνίας, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΕΚ, Δημήτρης Καμπούρης. Μεταξύ άλλων η ΠΕΚ καλεί τους περίπου 80.000 βορειοελλαδίτες κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν δυναμικά στο πλευρό των αγροτών που προχωρούν σε κινητοποιήσεις.