Αναστάτωση επικράτησε νωρίτερα την Τετάρτη στην Ακρόπολη εξαιτίας κεραυνού που έπεσε στον αρχαιολογικό χώρο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν με μικροτραυματισμούς στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ.

Οι τραυματισμοί προκλήθηκαν από θραύση τζαμιών στα εκδοτήρια της Ακρόπολης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο τραυματίες είναι γυναίκες αρχαιοφύλακες, 24 και 52 ετών.

Οι δύο ακόμη 25χρονοι τουρίστες ήταν μία κοπέλα από τη Σκανδιναβία και ένας νεαρός από τη Νότια Κορέα που τραυματίστηκαν έβγαζαν εκείνη την ώρα εισιτήρια για τον αρχαιολογικό χώρο.

Η ζωή τους δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, ωστόσο οι δυο αρχαιοφύλακες παρέμειναν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Τη φωτογραφία έστειλε αναγνώστης στο newsbeast.gr

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «κλειστός θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για το υπόλοιπο της ημέρας για λόγους ασφαλείας λόγω πτώσης κεραυνού στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο. Η πτώση του κεραυνού είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά από γυάλινα θραύσματα δύο αρχαιοφύλακες που βρίσκονταν μέσα σε δύο κοντινά φυλάκια και δύο επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, που βρίσκονταν έξω από τα φυλάκια».

Όπως συμπληρώνει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, «όλοι τους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας οι δύο επισκέπτες αποχώρησαν ήδη από το νοσοκομείο, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Οι δύο αρχαιοφύλακες παρέμειναν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Παράλληλα», συνεχίζει η ανακοίνωση, «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσε σχετικά τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σημειώνεται ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης».

Η αστάθεια του καιρού συνεχίζεται και σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου, με ισχυρή καταιγίδα να εκδηλώνεται το μεσημέρι στην Αθήνα. Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, oι ισχυρές βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, που εκδηλώνονται στην Αττική, αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις θα εκδηλώνονται στα ηπειρωτικά μέχρι τις βραδινές ώρες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.