Στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην Καρόλου επιστρέφουν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Αναμένεται η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο θα αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις τους.

Νωρίτερα οι απεργοί έκαναν πορεία στο υπουργείο Οικονομικών αλλά και τη Βουλή, όπου ο πρόεδρος τους Νίκος Κιουτσούκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο και του επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Κιουτσούκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Παρ΄ ότι η κυβέρνηση έβγαλε την απεργία παράνομη και καταχρηστική, εμείς προχωρούμε σε 24ωρη απεργία, εκφράζοντας την αντίθεσή μας στο σχέδιο νόμου για την ιδιωτικοποίηση του οργανισμού. Απαιτούμε και θα διατηρήσουμε την δημόσια και διοικητικό χαρακτήρα του ΟΣΕ. Θα διαφυλάξουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα προκειμένου να μην γυρίσουμε στον εργασιακό μεσαίωνα. Θα προστατεύσουμε την ασφάλεια των επιβατών, προκειμένου να μην υπάρξουν δυστυχήματα, λόγω της μείωσης των εργαζομένων. Να κάτσουμε στο τραπέζι του διαλόγου και να ξεκινήσουμε από μηδενική βάση».

Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, ο οποίος χαρακτήρισε «δίκαιο» τον αγώνα τον εργαζομένων και δήλωσε: «Η πολιτική της ιδιωτικοποίησης οδηγεί στην απόλυση 2.500 εργαζομένων, στην αύξηση των εισιτηρίων και την υποβάθμιση της ζωής των εργαζομένων».

Οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ βρίσκονται σήμερα σε 24ωρη απεργία παρότι αυτή κρίθηκε παράνομη από το δικαστήριο. Όπως λένε, ενημερώθηκαν για τη δικαστική απόφαση στις 9 το πρωί.