Σε νέα συνάντηση καλεί, αύριο το μεσημέρι, συλλόγους γονέων και καθηγητών ο δήμαρχος Μαρκοπούλου, μετά την άρνηση των μεταφορέων να δεχθούν την κοινή πρόταση των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών για τη ρύθμιση των χρεών του δημοσίου προς τους μεταφορείς και τη ρύθμιση της πληρωμής τους για το σχολικό έτος 2012- 2013. Ο ίδιος, όπως σημειώνει, θα κάνει πρόταση για νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών.

Την προηγούμενη εβδομάδα, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Ευρ. Στυλιανίδη, καταβλήθηκαν 17 εκατ. ευρώ (14 εκατ. ευρώ στις περιφέρειες και 3 εκατ. ευρώ στους δήμους) για την αποπληρωμή οφειλών προς τους μεταφορείς. Η επόμενη καταβολή οφειλομένων έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Νοεμβρίου, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου είχαν καταβληθεί 22 εκατ. ευρώ.

Συγχρόνως κατατέθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία η αρμοδιότητα για τη μεταφορά των μαθητών μεταφέρεται από τους δήμους στις περιφέρειες.

Την ίδια ημέρα, νωρίτερα το μεσημέρι και ύστερα από συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών, είχαν γίνει δεκτοί στο υπουργείο δήμαρχοι και βουλευτές της Ανατολικής Αττικής. Τους είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις ότι θα καταβληθούν προς τους μεταφορείς οφειλές ύψους 140 εκατ. ευρώ για το σχολικό έτος 2012- 2013. Όμως η συνολική οφειλή, όπως είχαν επισημάνει οι δήμαρχοι, είναι 180 εκατ. ευρώ.