Αστυνομικοί των ΜΑΤ που χρησιμοποιούν ως ασπίδα διαδηλωτές για να… ξεφύγουν από τους διαδηλωτές. Αστυνομικοί των ομάδων ΔΕΛΤΑ που φέρουν ως διακριτικά «περίεργα» σύμβολα και τραμπούκοι που τα κάνουν γυαλιά… καρφιά.

«Επικεφαλής της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που με προσήγαγε, έφερε διακριτικά τα οποία δεν παραπέμπουν και δε συνάδουν με Αστυνομία. Περισσότερο παραπέμπουν σε φασιστικές ομάδες που δρουν όλο αυτό τον καιρό ανεξέλεγκτες», καταγγέλλει ο γιατρός, Κώστας Καταραχιάς που προσήχθη προληπτικά χθες προτού καν αρχίσουν οι διαδηλώσεις.

Ο γιατρός που είναι γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων του Αγίου Σάββα και μέλος της Ε.Ε. της ΟΕΝΓΕ, σε ομιλία που έγινε στη ΓΣΕΕ για τα επεισόδια που έλαβαν χθες χώρα στο Σύνταγμα, ανέφερε: «Απαιτούμε και σαν σύλλογος εργαζομένων του Αγίου Σάββα την άμεση σύλληψη του συγκεκριμένου ανθρώπου. Υπάρχουν φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί. Απαιτούμε την παραίτηση του κυρίου Δένδια που άνοιξε τέτοιο όργιο καταστολής απέναντι στους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές».

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή καταγγέλλει «το όργιο καταστολής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και τη δράση παρακρατικών ομάδων φασιστών στα ΜΑΤ στη συγκέντρωση κατά Μέρκελ» και γι’ αυτό ζητούν «την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη».