Σε απεργιακό κλοιό η χώρα, καθώς εκπαιδευτικοί, γιατροί του ΕΣΥ και στρατιωτικοί κατεβαίνουν στους δρόμους αντιδρώντας στις περικοπές των μισθών τους που προωθεί η κυβέρνηση.

Μία μέρα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι δάσκαλοι προχωρούν σε σήμερα σε 24ωρη απεργία και οι καθηγητές σε τρίωρη στάση εργασίας (11 π.μ. – 2 μ.μ. και 2 μ.μ. – 5 μ.μ.). ΟΛΜΕ και ΔΟΕ καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι.

Στη διαμαρτυρία τους, οι εκπρόσωποι των δασκάλων προτάσσουν ως κυρίαρχο θέμα «την οικονομική εξαθλίωση και κυρίως των νέων εκπαιδευτικών, οι οποίοι υποχρεώνονται να ζήσουν κάτω από τα όρια στοιχειώδους διαβίωσης, με μισθούς πείνας των 570 ευρώ».

Σήμερα απεργούν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Σε πενθήμερη αποχή έως την Παρασκευή παραμένουν και καθηγητές των ΤΕΙ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για σήμερα, ενώ ανακοίνωσαν ότι από τις 17 Σεπτεμβρίου θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Την ίδια ώρα, σε επίσχεση εργασίας παραμένει και η Ένωση Ιατρών του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι αναμένεται σήμερα να επανεκτιμήσουν τη στάση τους.

Οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν την αναστολή χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ενώ «ρολά κατεβάζουν» για σήμερα τα φαρμακεία του Πειραιά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Με το… όπλο παρά πόδα και οι στρατιωτικοί, εν ενεργεία και απόστρατοι, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες περικοπές στις αποδοχές τους.

Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 16:30, στην πλατεία Κολοκοτρώνη.

Κλειστοί σήμερα και αύριο θα είναι οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα, με απόφαση των δημάρχων που διαμαρτύρονται για την υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ. Στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.