Μέχρι και την Τετάρτη συνεχίζει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ την επίσχεση εργασίας, ενώ παρατείνεται και η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων που καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους γιατρούς και φάρμακα, καθώς συνεχίζουν την αναστολή της χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Την Τετάρτη οι γιατροί θα επανεκτιμήσουν τη στάση τους και σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «ευχολόγια για την μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των ζητημάτων που ταλανίζουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη».

Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι ο Οργανισμός συνεχίζει να παρουσιάζει τεράστιο ταμειακό έλλειμμα ύψους 1,5 δισ. ευρώ το οποίο καθημερινά διευρύνεται, συνεχίζει να οφείλει μόνο για το 2012 στους ιατρούς 230 εκατ. ευρώ και άλλα 570 εκατ. στους κλινικούς ιατρούς και 540 εκατ. στους εργαστηριακούς ιατρούς, για τα έτη 2010 και 2011.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από την Τετάρτη και οι νοσοκομειακοί γιατροί με τον πρόεδρό τους Δημήτρη Βαρνάβα να προειδοποιεί ότι το φθινόπωρο θα είναι «καυτό».

Σε αυτό το πλαίσιο οι γιατροί των νοσοκομείων αποφάσισαν 24ωρη απεργία την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας στην πρόθεση της κυβέρνησης να περικόψει το ιατρικό μισθολόγιο.

Από τις 17 Σεπτεμβρίου θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος διοργανώνει στις 6 Οκτωβρίου πανελλαδικό συλλαλητήριο, ενώ το προεδρείο της Ομοσπονδίας θα ζητήσει από τις συνομοσπονδίες την κήρυξη γενικής απεργίας με βασικό αίτημα την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ.