Συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους οι ένστολοι, με νέα συγκέντρωση που πραγματοποιούν αυτή την ώρα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, με τη συμμετοχή αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, από τμήματα ανά την Ελλάδα και χωρίς την παρουσία συναδέλφων τους στο ρόλο των δυνάμεων περιφρούρησης.

Η Ένωση Αστυνομικών Καρδίτσας, η Ενώσεις Πυροσβεστών Μεσσηνίας, Κατερίνης, Σερρών, εκπρόσωποι των Σωμάτων από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) ενάντια στις προωθούμενες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

«Αντί να είμαστε στο δρόμο για τους συμπολίτες μας, μας αναγκάζουν να είμαστε στο δρόμο για τα δικά μας δικαιώματα», δήλωσε από το χώρο της συγκέντρωσης ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., Δημήτρης Γεωργατζής. Επίσης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος, ανέφερε ότι «δεν θα μας βάλετε απέναντι στις άλλες κοινωνικές ομάδες. Είμαστε εδω και θα αγωνιστούμε για τα δικαιώματα μας».

Πολιτική στήριξη

Τις κινητοποιήσεις στηρίζουν σύσσωμα τα κοινοβουλευτικά κόμματα που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Στο χώρο της συγκέντρωσης βρίσκονται και πολλοί βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων, μεταξύ των οποίων ο Μανώλης Γλέζος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο μεταξύ άλλων για «λεηλασία σε όλους τους μισθούς», σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, οι οποίοι έδωσαν το «παρών» στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις των ένστολων.

Στο χώρο της συγκέντρωσης βρέθηκε και ο πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και νυν βουλευτής Δράμας της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Κυριαζίδης.

Επίσης, σε δήλωσή του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης προειδοποίησε «να μην τολμήσουν να ρίξουν χημικά στους πολίτες που θα συγκεντρώνονται στο σύνταγμα από εδώ και πέρα γιατί θα είμαστε απέναντί τους».

Εξάλλου, επιστολή συμπαράστασης απέστειλε ο αρχηγός της Αστυνομίας αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος, ενώ στο χώρο της συγκέντρωσης βρίσκονται ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Κουνουγέρης καθώς και ο επιτελάρχης Δημ. Τσιαδής. Είναι η πρώτη φορά που η ηγεσία του Λ.Σ. συμμετέχει στις κινητοποιήσεις.

Στο χώρο της συγκέντρωσης βρίσκονται επίσης εκπρόσωποι της ομογένειας των ΗΠΑ, των συγγενών σφαγιασθέντων Διστόμου και συνδικαλιστικών οργάνων των παραγωγικών τάξεων.

Μετά τη συγκέντρωση αναμένεται να ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή, ενώ κλειστή είναι η Βασιλέως Κωνσταντίνου στο ρεύμα προς τη Βασιλίσσης Σοφίας.

Μεταξύ των ομιλητών της συγκέντρωσης ήταν και ένας ηρωικός πυροσβέστης, ο Άγγελος Μπαρμπαγιάννης ο οποίος υπέστη σοβαρά εγκαύματα στις πυρκαγιές της Χίου το 1999, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο συνάδελφοί του.