Οι ισχυροί άνεμοι, που πνέουν και σήμερα, έχουν σαν αποτέλεσμα να σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις την τελευταία ώρα, σε όλα τα πύρινα μέτωπα, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η φωτιά στην Κερατέα παραμένει σε εξέλιξη, κρατώντας σε διαρκή ένταση τις δυνάμεις πυρόσβεσης, που έχουν ήδη ενισχυθεί, από τη νύχτα.

«Η καταστροφή είναι τεράστια. Όλη η περιοχή της Φώκαιας μέχρι τα Λεγρενά έχει καεί. Η φωτιά σταμάτησε στη θάλασσα. Σπίτια, καλλιέργειες, χιλιάδες στρέμματα παραδόθηκαν στις φλόγες» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Καλυβίων Πέτρος Φιλίππου, καταγγέλλοντας πως φέτος δεν δόθηκαν τα κονδύλια για την πυρασφάλεια.

Με το πρώτο φως της μέρας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μετέβησαν στον τόπο της πυρκαγιάς και συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Εκτός από τους 180 πυροσβέστες με 60 οχήματα και 75 άτομα πεζοπόρο τμήμα από τις δυνάμεις της Αττικής, που παραμένουν στο σημείο, έφτασαν, από την επαρχία, άλλα 15 οχήματα, για να ενισχύσουν τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Παράλληλα, αναμένονται τα δύο καναντέρ που στέλνει η Ιταλία για ενίσχυση, αποδεχόμενη το αίτημα της Πυροσβεστικής και της κυβέρνησης προς τις χώρες της Ευρώπης για βοήθεια, ενώ εξετάζεται το αίτημα και από τη Γαλλία και την Κροατία.