«Από τη στιγμή που το υπουργείο Πολιτισμού δεν έδειξε την πρέπουσα σημασία στο γεγονός, θα δημιουργήσουμε σήμερα έναν τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο ο καθένας θα μπορεί να αποδίδει αυτό που δύναται για να μπορέσει το ασημένιο κύπελλο του Σπύρου Λούη, το εθνικό ολυμπιακό μας κειμήλιο να επιστραφεί πίσω στη χώρα μας», λέει στο newsbeast.gr ο δήμαρχος Αμαρουσίου.

Ο Γιώργος Πατούλης ξεκαθαρίζει ότι θα φτάσει ακόμη και στο σημείο να τα… βάλει με τον οίκο στο Λονδίνο προκειμένου να αποτραπεί η δημοπράτηση του ασημένιου κυπέλλου του Σπύρου Λούη, που έχει δρομολογηθεί για τις 17 Απριλίου. «Εμείς θα έρθουμε σήμερα και τη Δευτέρα σε επικοινωνία με τον οίκο καθώς επίσης και με το εφοπλιστικό λόμπι του Λονδίνου ώστε κι αυτοί να συμβάλλουν για να μην γίνει αυτή η δημοπράτηση αλλά αν συμβεί αυτό, να μπορέσουμε να το επιστρέψουμε στη χώρα μας», τονίζει.

Και λέει ότι έχει μιλήσει με τον εγγονό του μεγάλου αυτού αθλητή. «Ήρθαμε σε επικοινωνία με τον εγγονό του, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι επί περίπου 2 χρόνια ήταν σε επικοινωνία με το υπουργείο Πολιτισμού. Αλλά δεν ήταν δυνατόν για βιοποριστικούς λόγους να υπάρξει ανάλογη αποζημίωση ώστε να το δώσει εκείνος στο κράτος. Και αυτή η αδυναμία έδωσε τη διαδικασία της δημοπράτησης στον οίκο μέσω του εγγονού».