Άσπρη μέρα είδαν οι κάτοικοι της Κρήτης με τα χιόνια να κρατούν κλειστούς κάποιους δρόμους, ενώ αρκετές είναι και οι κατολισθήσεις.

Κλειστές είναι, σύμφωνα με το flashnews.gr, οι επαρχιακές οδικές αρτηρίες στο δήμο Σφακίων από τ΄Ασκύφου μέχρι την Ίμπρο, στο ύψος των Λάκκων, καθώς και στο δρόμο για τον Ομαλό από στο ύψος του Σέμπρωνα.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Χανίων Τάσο Κουρουπάκη από νωρίς το πρωί έχουν ξεκινήσει οι προσπάθειες για την διάνοιξη των δρόμων.

Σε ότι αφορά τις κατολισθήσεις, από τις πτώσεις βράχων μικρά προβλήματα υπάρχουν στο δρόμο από Αλικιανό προς Σκινέ, αλλά σποραδικά και σε κάποια σημεία της εθνικής Οδού Χανίων -Κισάμου.

Όσοι σκοπεύουν να κινηθούν στις ορεινές περιοχές και στους τέσσερεις νομούς του νησιού, θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς σε κάποιες περιοχές (π.χ. Πέτρας Σελί-Ομαλός-Σφακιά-Ανώγεια κλπ) ήδη είναι απαραίτητες.

Από χθες τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια της Κρήτης καθώς οι άνεμοι που πνέουν στα πελάγη, ξεπερνούν τα 8 μποφόρ.