Μία νέα θεματική δημοσκόπηση διεξήγαγε η εταιρεία MRB για λογαριασμό του Star με αφορμή το νομοσχέδιο για τη νομική αλλαγή φύλου και τις αντιδράσεις που αυτό προκάλεσε.

Η στάση της πλειοψηφίας των πολιτών σχετικά με τη νομική αλλαγή φύλου, καταγράφεται ως αρνητική, όχι μόνο από τα 15 έτη ηλικίας αλλά και από τα 17, από τα στοιχεία της δημοσκόπησης.

Στην ίδια έρευνα, οι ερωτηθέντες τάσσονται κατά πλειοψηφία στο πλευρό της Εκκλησίας στη διαμάχη που ξέσπασε, ενώ δεν συμφωνεί σε μεγάλο ποσοστό και με την χρονική συγκυρία στην οποία κατέθεσε η κυβέρνηση το νομοσχέδιο.

dkmsdstr8

Όσον αφορά στον δείκτη αισιοδοξίας, αυτός εξακολουθεί να κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με ποσοστό μόλις 5,7% των πολιτών να απαντά ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν πολύ ή αρκετά καλά, έναντι 74,6% που απαντά ότι τα πράγματα πηγαίνουν αρκετά ή πολύ άσχημα, αν και σημειώνεται ελαφρά άνοδος της αισιοδοξίας έναντι της προηγούμενης δημοσκόπησης τον Φεβρουάριο (όπου τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 2,1% και 89,8%).

dkmsdstr1

Το 39,3 % των ερωτηθέντων απαντά ότι συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί όσον αφορά στη νομική αλλαγή φύλου, για την παροχή της δυνατότητας αυτής σε άτομα άνω των 17 ετών, έναντι του μεγαλύτερου 58,6% που απαντά ότι μάλλον ή σίγουρα διαφωνεί.

dkmsdstr2

Το ποσοστό διαφωνίας αυξάνεται σημαντικά, σχετικά με τη δυνατότητα νομικής αλλαγής φύλου σε άτομα ηλικίας 15-17 ετών. Στην περίπτωση αυτή διαφωνεί μάλλον ή σίγουρα το 71,7% των ερωτωμένων, έναντι ποσοστού 26,7% που συμφωνεί.

dkmsdstr3

dkmsdstr4 dkmsdstr5 dkmsdstr6 dkmsdstr7