Αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι ποιες προτεραιότητες θα βάλει και πώς θα διαχειριστεί τις πιστώσεις του προϋπολογισμού της ΕΛΑΣ, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Το έγγραφο με την απάντηση του κ. Σαχινίδη διαβιβάστηκε στη Βουλή ως απάντηση στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης σχετικά με τη δυσκολία της ΕΛΑΣ να προμηθευτεί καύσιμα για τα περιπολικά και τις μηχανές των αστυνομικών τμημάτων.

Ο κ. Αυγενάκης είχε χαρακτηρίσει την κατάσταση «επικίνδυνη καθώς η ΕΛΑΣ δεν βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα εντός της Αττικής, ενώ αντίστοιχη είναι η κατάσταση σε αρκετούς νομούς της χώρας, όπως στη γειτονική Κορινθία όπου και εκεί εξαντλήθηκαν τα καύσιμα».

Σύμφωνα με τον κ. Σαχινίδη στον εκτελούμενο προϋπολογισμό έχουν προβλεφθεί οι αναγκαίες πιστώσεις για την κάλυψη των αναγκών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Η επίσπευση των διαδικασιών ανεφοδιασμού με καύσιμα, καθώς και ο καθορισμός των επιμέρους προτεραιοτήτων και η διαχείριση των σχετικών πιστώσεων του προϋπολογισμού της ΕΛΑΣ, ανήκει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», σημειώνει ο κ. Σαχινίδης και προσθέτει ότι «οι απαιτούμενες πιστώσεις για την κάλυψη της αξίας καυσίμων που χορηγούνται στην ΕΛΑΣ από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν ήδη μεταφερθεί στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας».