«H εκκαθάριση όλων των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, όπως έχει δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, συνιστά πλήρως εφικτό στόχο».

Αυτό αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο, επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2017, εκδόθηκαν και καταβλήθηκαν περισσότερες από 40.000 συντάξεις. Παράλληλα, έως τα μέσα Απριλίου, θα έχουν διεκπεραιωθεί και καταβληθεί 3.500 εφάπαξ.

Σημειώνεται ότι αδυναμία για την καταβολή των εκκρεμών συντάξεων που πρέπει να γίνει έως τον Οκτώβριο προκειμένου να μην «χαθούν» τα 869 εκατ. ευρώ που διαθέτει για τον σκοπό αυτό στην χώρα μας η ΕΕ, δηλώνει η διοίκηση του ΕΦΚΑ σε εσωτερικό έγγραφο.

«Δεν υπάρχει σχέδιο για για την διεκπεραίωση όλων των συντάξεων που εκκρεμούν και ούτε φαίνεται πως μπορεί να πετύχουμε αυτόν τον στόχο μέχρι την διορία του Οκτωβρίου 2017 προκειμένου να εξασφαλίσουμε την βοήθεια της ΕΕ για την πληρωμή των συντάξεων. Εάν υπάρχει τέτοιο σχέδιο, θα πρέπει να κοινοποιηθεί στους γενικούς διευθυντές, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανάλογη διοικητική υποστήριξη», αναφέρει το έγγραφο που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».