Στο πλευρό των πολιτών που αποδεδειγμένα αδυνατούν να καταβάλουν το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ βρίσκεται το δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του οργάνου, καθώς και σε σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο δημαρχείο της πόλης.

Ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων για την πρόθεση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος να αναλάβει πρωτοβουλίες εν αναμονή και της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Δεν μπορούμε να πούμε στους πολίτες να μην καταβάλουν το τέλος. Πρέπει ωστόσο να βρούμε τρόπους να στηριχθούν όσοι αποδεδειγμένα δεν μπορούν», τόνισε.

Επιπλέον, όπως ανέφερε, η αδυναμία καταβολής του τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ από πολίτες προκαλεί οικονομικά προβλήματα και στους δήμους, καθώς μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ γίνεται και η είσπραξη των δημοτικών τελών.

Το πρωί της Παρασκευής και στα Χανιά, όπως και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, εκπρόσωποι φορέων θα καταλάβουν συμβολικά τα γραφεία της ΔΕΗ.