Κορυφώνονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα.

Στις 2 θα ξεκινήσει η κεντρική εκδήλωση με την ομιλία του Πρύτανη, ενώ μία ώρα πριν οι πύλες του Πολυτεχνείου θα κλείσουν.

Το Ίδρυμα θα περιφρουρηθεί από την κοινότητά του, όπως έχει δηλώσει η αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου Τ. Μοροπούλου με 700 φοιτητές, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό που θα κάνουν βάρδιες εθελοντικά.

Επί ποδός θα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και η Εισαγγελία Πρωτοδικών για την αντιμετώπιση τυχόν επεισοδίων. Τρεις εισαγγελείς θα βρίσκονται σήμερα στη ΓΑΔΑ και άλλοι 12 σε επιφυλακή, ενώ άλλοι τέσσερις εισαγγελικοί λειτουργοί θα είναι στην ποινική δίωξη, πρωί και απόγευμα.

Σε ισχύ έχουν τεθεί από την Τρίτη και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με κλειστούς δρόμους από το Πολυτεχνείο έως την πλατεία Κάνιγγος και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης σε όλους τους δρόμους γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν, επίσης,στα δρομολόγια και τις στάσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς. Οι εργαζόμενοι σε μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ θα σταματήσουν τους συρμούς στις 12:30 και θα κάνουν ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των πεσόντων.

Συγκέντρωση πραγματοποιείται στις 17.00 και στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων με του συνδικαλιστικούς φορείς να απευθύνουν πρόσκληση συμμετοχής σε όλους τους εργαζόμενους.