Σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας (12.00 μ.μ. ως το τέλος του ωραρίου) την Τρίτη 15 Νοεμβρίου και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας-συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν στη 1 μετά το μεσημέρι, σε Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος, και Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα του Βενιζέλου, καλεί τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το κυβερνητικό σχήμα μπορεί να άλλαξε, η αντιλαϊκή μνημονιακή πολιτική όμως παραμένει, εξακολουθεί να εφαρμόζεται και να διευρύνεται, πλήττοντας τον κόσμο της εργασίας, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους, τα ευρύτερα λαϊκά και μεσαία κοινωνικά στρώματα.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ανανεώνει το αγωνιστικό ραντεβού για την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της επετείου του Πολυτεχενείου, με προσυγκέντρωση στις 3.00 μ.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα).

Τέλος, επαναλαμβάνει την πρότασή της προς τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ), αλλά και Ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού Τομέα, για την προκήρυξη πολιτικής απεργίας, με στόχο, όπως υπογραμμίζει, την αποτροπή της ψήφισης-κύρωσης της νέας δανειακής σύμβασης και των μέτρων που επιφέρει.