Σε εξέλιξη είναι το συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη των αγροτών από μπλόκα όλης της χώρας συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Στη διαμαρτυρία έχει φτάσει ακόμη και αγροτικό όχημα, ενώ στα πανό που κρατούν οι αγρότες αναγράφονται συνθήματα ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές.

Το «παρών» στο συλλαλητήρια δίνει και ο γ.γ. της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ στην κινητοποίηση συμμετέχουν Σωματεία και Ομοσπονδίες και το ΠΑΜΕ.

«Οι αγρότες στέλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και την ΕΕ για τις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν και τους διώχνουν από τη γη τους», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε πως: «Χρειάζεται κλιμάκωση του αγώνα, συμπαράσταση όλου του λαού. Μόνο με κοινούς, ενωτικούς αγώνες μπορούμε να προχωρήσουμε».

Σε δηλώσεις του ο Βαγγέλης Μπούτας, από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, είπε μεταξύ άλλων πως «πραγματοποιούμε το σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο και καλούμε όλο το λαό της Αθήνας που υποφέρει από αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ να μας δείξει αλληλεγγύη. Ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ».

Σύμφωνα με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, τα κύρια αιτήματα όλων των αγροτών αφορούν μεταξύ άλλων την κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, τη μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα στα 12.000 ευρώ, ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ, αφορολόγητο πετρέλαιο.

Η αστυνομία από τη μεριά της έχει αποκλείσει την πρόσβαση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στήνοντας φράγματα με κλούβες των ΜΑΤ.

Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Σημειώνεται ότι από το σημερινό συλλαλητήριο απέχουν και παραμένουν στα μπλόκα τους οι αγρότες από την Κεντρική Μακεδονία.

Δείτε φωτογραφίες…

IMG_9907 IMG_9906 IMG_9905 IMG_9912 IMG_9911 IMG_9910 IMG_9914 IMG_9913

IMG_9917 IMG_9918 IMG_9919 IMG_9920 IMG_9921 IMG_9922

Βίντεο-φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος