Παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων του κοινωνικού και επιχειρηματικού κόσμου  βραβεύτηκαν  για τη μεγάλη τους συνεισφορά στον Εθελοντισμό ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος από το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Φίλων της  Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της  εκδήλωσης,  η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και  ήταν αφιερωμένη στον εθελοντισμό, επισημάνθηκε  το πολύτιμο έργο που επιτελεί το «Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής», το οποίο είναι αποτέλεσμα της γόνιμης και ιδιαίτερα εποικοδομητικής συνεργασίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με την  «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φίλων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών είναι Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα και λειτουργεί από το 1999 με σκοπό την υποστήριξη του φιλανθρωπικού, κοινωνικού, εκπαιδευτικού και πολιτιστικού έργου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στην απονομή τιμητικών διακρίσεων ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γ.Πατούλης βραβεύθηκε για το κοινωνικό και ανθρωπιστικό του έργο από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Φίλων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  και ο Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» Κωνσταντίνος Δήμτσας για την πολύτιμη προσφορά του Οργανισμού στον Εθελοντισμό και στην πολυτιμη συνεισφορά του στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής χρήσης που βιώνει η χώρα μας.

Για τον κ. Δήμτσα που απουσίαζε, λόγω ανειλημμένων υποχρεσεων, το  βραβείο παρέλαβε ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της «Αποστολής» Ιωάννης Πεταλάς ο οποίος μετέφερε τις ευχαριστίες του Γενικού Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού   και την επιθυμία του το βραβείο αυτό να αφιερωθεί σε όλους τους εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο  και στους σκοπούς της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και στην άριστη συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τη ΚΕΔΕ επισημαίνοντας  ότι     «επισφραγίζει την θέληση και τη δυναμική για ουσιαστική προσφορά και κοινωνική φροντίδα στο συνάνθρωπο».

Στην ομιλία του ο κ Πατούλης ευχαρίστησε τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου για την τιμητική βράβευση και αναφέρθηκε στις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής όπως τα Υγειονομικά Οδοιπορικά, οι εμβολιαστικές εκστρατείες, η Κοινωνική Τράπεζα Φαρμάκου με στόχο  την πρόληψη και τη θεραπεία της ασθένειας σε οικονομικά αδύναμους ασθενείς.

Σε δηλώσεις του τόνισε χαρακτηριστικά «Με τους  εθελοντές γιατρούς μας και όλους τους συνεργαζόμενους φορείς, προσπαθούμε καθημερινά, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Αρχιεπισκοπής, να ανακουφίσουμε τον ανθρώπινο πόνο, να δώσουμε λύση, να θεραπεύσουμε τον κάθε ασθενή που περνά το κατώφλι του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής».