Φορείς και σωματεία του Ηρακλείου οργανώνουν την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στα Λιοντάρια συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους αγρότες

Πρόκειται για την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου την Ένωση Συνταξιούχων Ν. Ηρακλείου κλπ.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «χαιρετίζουμε τους φτωχούς αγρότες, που εδώ και 10 μέρες, βρίσκονται στα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα και το νομό μας, δίνοντας μάχη επιβίωσης κόντρα στην Κυβέρνηση που συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, την ΕΕ και την ΚΑΠ».

Σε μακροσκελή ανακοίνωση σημειώνουν ότι «Οι αγρότες όλης της χώρας, με απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων τους, έχουν βγει στον αγώνα και ήδη ξεκίνησε η γνωστή προσπάθεια «κοινωνικού αυτοματισμού» από την κυβέρνηση, τη μεγαλοεργοδοσία και τους ανθρώπους τους. Η γνωστή προσπάθεια συκοφάντησης όποιου κλάδου σηκώνει κεφάλι. Όλοι μαζί εργατοϋπάλληλοι, μικροί επαγγελματίες, αγρότες πρέπει να αποκρούσουμε και να ακυρώσουμε την επιχείρηση διαίρεσης του φτωχού λαού, την προσπάθεια υπονόμευσης της απάντησης που πρέπει να δοθεί ενάντια σε μια πολιτική που μας πλήττει όλους».

Επίσης, αναφέρονται στην περικοπή επιδοτήσεων όπως τονίζουν που επιβάλλει νέες δυσκολίες επιβίωσης στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ που θα αφήσει νέες χιλιάδες αγρότες και αγρότισσες ανασφάλιστους, την αύξηση της φορολογίας τους και μια σειρά άλλων αιτημάτων τους. «Σήμερα καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους, να στηρίξουν μαζικά τα αγροτικά μπλόκα και τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Παράλληλα, καλούμε όλα τα σωματεία να αποφασίσουν για τη συμμετοχή τους και να στηρίξουν το Συλλαλητήριο Αλληλεγγύης στους Αγρότες την Πέμπτη 9/2 στις 7μμ στην Πλατεία Λιονταριών» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.