Στη Λάρισα θα βρίσκεται σήμερα «το καραβάνι της Υγείας» της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η πορεία προγραμματίζεται να ξεκινήσεις στις 9 το πρωί από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, θα περάσει έξω από Υγειονομικές Μονάδες και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι έχει προκηρύξει το ΠΑΜΕ για σήμερα, διεκδικώντας βελτίωση της κατάστασης στην Υγεία με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και πλήρη κρατική χρηματοδότηση.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο «Γ. Γεννηματάς» , ελλείψεις σε υλικά και προβλήματα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Υποστηρίζει ότι στη Β΄ Παθολογική Κλινική του «Γ.Γεννηματάς» εργάζονται μόνο 8 νοσηλευτές, συγχωνεύθηκε η Καρδιολογική Μονάδα και Υπομονάδα και μειώθηκε το νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ υποβιβάσθηκε και μετακινήθηκε νοσηλεύτρια επειδή πρωτοστάτησε στις διαμαρτυρίες για την εντατικοποίηση και τις ανασφαλείς συνθήκες νοσηλείας των ασθενών.

Από τις 6 θέσεις ειδικευομένων Νευροχειρουργικής οι 3 είναι κενές, από τις 9 θέσεις της Αιματολογίας ακάλυπτες είναι 8, από τους 22 θέσεις για Μικροβιολόγους κενές είναι οι 10, ενώ δεν υπάρχει ειδικευόμενος στην Παθολογοανατομία ή Κυτταρολογία». Παρόμοια προβλήματα, αναφέρει το ΠΑΜΕ, υπάρχουν και στις υπόλοιπες δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας.