Η Ελένη Γερασιμίδου λάτρευε το θέατρο αλλά το μεγάλο της όνειρο ήταν να γίνει δημοσιογράφος. Έτσι, χάρη στην παρότρυνση της μητέρας της, η οποία φαίνεται ότι είχε διακρίνει την κρυφή έφεσή της όταν διάβαζε Σαρτρ και τον έκανε θεατρικό έργο στο σχολείο που πήγαινε, σπούδασε υποκριτική.

Τελείωσε τη Δραματική Σχολή του Κυριάκου Χαρατσάρη στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε από τη συμπρωτεύουσα και από το θεατρικό εργαστήρι. Αργότερα ήρθε στην Αθήνα και δημιούργησε μια ομάδα με τον Γιάννη Καλατζόπουλο, το Θέατρο του λαού. Στη συνέχεια δούλεψε στη Βέροια πριν γίνει ΔΗΠΕΘΕ και στο Θεσσαλικό με την Άννα Βαγενά. Πολύ πετυχημένη ήταν και η παράσταση στην οποία πήρε μέρος με τα πρώτα κείμενα του Λάκη Λαζόπουλου, που τότε ήταν φοιτητής ακόμη, το «Κάτι τρέχει στα γύφτικα». Έτσι, οι προτάσεις άρχισαν να πέφτουν… βροχή και ξαναβρέθηκε στην Αθήνα.

Όσοι την ξέρουν μάλιστα λένε ότι δεν πρόκειται μόνο για μια σπουδαία ηθοποιό αλλά μία γυναίκα που καταφέρνει να διαγράφει μία μακρά θεατρική πορεία, ενώ παράλληλα οι παλιές της δημοσιογραφικές τάσεις την ωθούν και σε άλλα μονοπάτια όπως το να γράφει βιβλία, που γεννούν νέα ερωτήματα στον αναγνώστη, τα οποία ύστερα κάνει θέατρο.

Τα τελευταία έντεκα χρόνια η Ελένη Γερασιμίδου ζει με το σύζυγό της, επίσης ηθοποιό, Αντώνη Ξένο, στην Παλλήνη. Έπαιξε στην κινηματογραφική ταινία του Στράτου Μαρκίδη «Λάρισα εμπιστευτικό» και ετοιμάζεται για μία νέα ταινία. Πολυπράγμων ως άνθρωπος δεν μπορεί να μην κάνει δημιουργικά πράγματα. Έτσι, θα συμμετάσχει στην ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου καθ θα έχει φιλική συμμετοχή στο cd του Τάκη Βαμβακίδη.

«Το τελευταίο διάστημα έχω κάνει πρόοδο και στο γράψιμο» αναφέρει η κυρία Γερασιμίδου στο newsbeast.gr. «Γράφω στον υπολογιστή τις σκέψεις μου. Θέλετε να μάθετε γιατί το κάνω; Για να εκσυγχρονιστώ» λέει και γελάει.

Η Ελένη Γερασιμίδου βοηθάει την κόρη της στις δουλειές του σπιτιού και πλέον χαίρει άκρας υγείας μετά την περιπέτεια που είχε. Στον ελεύθερό της χρόνο παίρνει τη φωτογραφική μηχανή και αποτυπώνει τις εικόνες που της τραβούν την προσοχή.

«Βρήκα μία φωτογραφική μηχανή που μου είχαν χαρίσει πριν χρόνια σε ένα μαγαζί με καλλυντικά. Έτσι, με αυτήν φωτογραφίζω τον κήπο που έχω» προσθέτει και σχολιάζει ότι την υπόλοιπη μέρα προσπαθεί να βοηθήσει την κόρη της με τις δουλειές του σπιτιού.

Εκτός αυτού όμως, η ηθοποιός που συμπληρώνει τα 62 τον επόμενο μήνα, δηλώνει πιο ερωτευμένη από ποτέ.

«Παντρεύτηκα τον άντρα μου από έρωτα και δεν μπορώ να ακούω ότι ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα» σημειώνει για να τονίσει ότι πλέον παίρνει τη σύνταξή της και όποτε μπορεί εργάζεται χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα.

«Παίρνω τη σύνταξή μου και εργάζομαι. Δεν μπορώ να πω ότι είναι προνομιούχος ο μισθός μου γιατί μου έχουν γίνει περικοπές αλλά σκέφτομαι πόσοι συνάδελφοί μου είναι άνεργοι. Εγώ τον πρώτο καιρό δεν ζούσα καν από τη δουλειά μου», λέει.

Και τονίζει: «Δεν θέλω να συμβουλεύω ποτέ. Αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί με την υποκριτική, εγώ δεν θα το πει να το κάνει ή να μην το κάνει. Η απόφαση είναι δική του αλλά το θέμα είναι ότι τώρα τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα».

Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».