Με απορροφητικά φράγματα αντιμετωπίζονται προς το παρόν οι μικρές κηλίδες πετρελαίου που διαρρέουν από το φορτηγό πλοίο «CABRERA», που προσάραξε, την παραμονή των Χριστουγέννων και ημιβυθίστηκε, με 9 άτομα αλλοδαπό πλήρωμα, στα βόρεια των ακτών της Άνδρου.

Το πλήρωμα περισυλλέγη σώο και καλά στην υγεία του από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, ενώ η επιχείρηση απάντλησης των περίπου 70 τόνων καυσίμων, που σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρει στο εσωτερικό του το πλοίο, δεν μπορεί ακόμα να ξεκινήσει, καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη θαλάσσια περιοχή δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο.

190442

Στο σημείο βρίσκονται τρία ρυμουλκά, ενώ ο καιρός δεν επιτρέπει ακόμα σε δύτες να διαπιστώσουν αν στο πλοίο έχουν προκληθεί κάποια ρήγματα. Ειδικοί σε ναυαγιαιρέσεις χαρακτηρίζουν το σημείο όπου βρίσκεται το πλοίο πολύ δύσκολο, καθώς η θαλάσσια περιοχή είναι γεμάτη βράχια και επικρατεί έντονος κυματισμός.

190369

Το πλοίο CABRERA, με σημαία Αντίγκουα Μπαρπούντα, είχε κατασκευαστεί το 2007 και είχε αποπλεύσει από τη Λάρυμνα με προορισμό το Τόρνιο Φιλανδίας, έμφορτο με 3.500 Μετρικούς Τόνους σιδηρονικέλιο.