Στην πλατεία Κοτζιά γίνεται για πρώτη φορά το Athens Food Market και η Δήμητρα Ροδοπούλου, επικεφαλής της Liberty Marketing Services, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο πώς εμπνεύστηκε την ιδέα.

-Ποια είναι η αίσθηση που έχετε από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του Athens Food Market;

Παρόλο που είναι ακόμη νωρίς για απολογισμούς, θα έλεγα πως το αποτέλεσμα ξεπερνά τις προσδοκίες μας. Το 1ο FIX Athens Food Market έγινε αμέσως talk of the town και, τη δεύτερη κιόλας μέρα λειτουργίας του, αρκετές καντίνες αναγκάστηκαν να κλείσουν πιο νωρίς γιατί εξαντλήθηκαν όλα τα αποθέματά τους! Μάλλον κανένας μας δεν περίμενε τέτοια κοσμοσυρροή!

-Πώς γεννήθηκε αυτή η ιδέα;

Η σκέψη γεννήθηκε στο νου και την καρδιά μου πριν από 4 χρόνια, όταν βρέθηκα στην Tijuana, τη μεγαλύτερη πληθυσμιακά συνοριακή πόλη, όχι μόνο του Μεξικού, αλλά και όλου του κόσμου. Εκεί ανακάλυψα το food market, δοκιμάζοντας από εκπληκτικά cheviche μέχρι αυθεντικά street tacos και έζησα την εμπειρία της ελευθερίας της γεύσης μέσα από μια απέραντη ποικιλία. Και επειδή το Liberty, δηλαδή το όνομα της εταιρείας μας, σημαίνει ελευθερία, μοιράστηκα με την ομάδα μας την ιδέα να μεταφέρουμε αυτό το πνεύμα απεριόριστης γευστικής δημιουργίας στην Αθήνα. Για μας, όμως, δεν είναι, απλώς, μια ιδέα.

Είναι ένας θεσμός, που φιλοδοξούμε να καθιερωθεί ως η street έκφραση της υψηλής γαστρονομίας. Αυτό είναι το δικό μας concept: φαγητό στο πόδι, με πολύ ψαγμένες γεύσεις, από τα χέρια γνωστών σεφ σε πολύ προσιτές τιμές. Πιστεύουμε -και το διαπιστώνουμε κάθε μέρα στην πλατεία Κοτζιά- ότι υπάρχει ένα νεανικό, κυρίως, αλλά όχι μόνο, κοινό, που ενδιαφέρεται για την κουλτούρα του καλού φαγητού, αλλά ίσως δεν έχει τη δυνατότητα να το απολαμβάνει στην «πηγή». Είμαστε λοιπόν πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να τους το προσφέρουμε στο δρόμο, χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα.

athfoodsynrod2

-Με ποια κριτήρια επιλέξατε τα εστιατόρια που συμμετέχουν και τα προϊόντα που πλαισιώνουν το Athens Food Market;    

Πρέπει να πω ότι η επιλογή δεν ήταν καθόλου εύκολη. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα όσο γινόταν πιο συναρπαστικό μείγμα, που να συνδυάζει την ποικιλία, την πρωτοτυπία και την ποιότητα. Στο1ο FIX Athens Food Market εκφράζονται όλες σχεδόν οι τάσεις του καλού φαγητού, μέσα από μια ανατρεπτική οπτική – και είναι όλες ακαταμάχητα νόστιμες! Θα ήθελα, με την ευκαιρία αυτή, να ευχαριστήσω τους σεφ και τους ανθρώπους της κουζίνας των εστιατορίων και των brands για την πρόθυμη και πολύ κεφάτη συμμετοχή τους. Αγάπησαν από την αρχή το concept και δημιούργησαν λαχταριστά πιάτα, αποκλειστικά για την περίσταση.

-Πού δώσατε περισσότερη έμφαση από πλευράς διοργάνωσης;

Απόλυτη προτεραιότητα για μας ήταν η αισθητική. Προσπαθήσαμε να μην αφήσουμε τίποτα στη τύχη και, όπως είδατε, από τις καντίνες μας μέχρι την πιο μικρή λεπτομέρεια, στόχος μας ήταν να αναπαραστήσουμε την κουλτούρα και την ατμόσφαιρα των εστιατορίων και των brands που μας εμπιστεύτηκαν, σε ένα ενιαίο σύνολο. Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην Αθήνα και είμαστε πολύ περήφανοι που το κάναμε εμείς!

athfoodsynrod3

-Η υλοποίηση είχε μεγάλες δυσκολίες;

Και εδώ προσπαθήσαμε να μην αφήσουμε τίποτα στην τύχη, γιατί σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση υπάρχουν πάντα δυσκολίες και απρόβλεπτοι παράγοντες. Είχαμε δίπλα μας τον δήμο Αθηναίων και συγκεκριμένα τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου, με τον πρόεδρό του κ. Χρήστο Τεντόμα που στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό μας, καθώς και τον μεγάλο υποστηρικτή μας, την αγαπημένη μπίρα FIX. Κυρίως, πίσω από το πρώτο αυτό Food Market – και τα επόμενα, ελπίζω! – υπήρχαν όλοι οι άνθρωποι της Liberty: μια ομάδα «κομάντο», από εξαιρετικούς επαγγελματίες, που έχουν δοκιμαστεί πολλές φορές στα δύσκολα και έτσι είναι πάντα έτοιμοι να κάνουν τα αδύνατα δυνατά! Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, θα χρειαζόμουν 2-3 σελίδες ακόμη για να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μας σε όλα τα επίπεδα γιατί χωρίς αυτούς η υλοποίηση του 1ου FIX Athens Food Market θα έμενε απλώς ένα όνειρο!

athfoodsynrod4