«Τρομαχτικά συνεπείς…» είναι η φράση που χρησιμοποιείται στην προκήρυξη της Σέχτας Επαναστατών δύο φορές. Για να φοβίσει ακόμα περισσότερους, κατ’ εφαρμογή της μαοϊκής λογικής «χτυπάμε έναν για να φοβηθούν εκατό». Ωστόσο υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο. Μήπως η φράση να χρησιμοποιήθηκε από το συντάκτη της προκήρυξης ( ο οποίος δεν είναι απαραίτητο να συμμετείχε στο χτύπημα ή να είναι γένους αρσενικού) προδίδοντας αποφόρτιση άγχους για ένα επιχείρημα που δεν ήταν από την αρχή σίγουρο ότι θα πετύχει για χίλιους δύο λόγους;

Όπως αναφέρει το «VETO» μέσα από την επτασέλιδη ομολογία ευθύνης για το Σωκράτη Γκιόλια, η Σέχτα έχει αφήσει ίχνη. Για τον τρόπου που σκέφτεται, που ενημερώνεται, που διαβάζει, που τρώει, που παρακολουθεί τις κινήσεις υποψήφιων θυμάτων, ακόμα και για τον τρόπο που ενημερώνεται από το διαδίκτυο. Ίσως και για τον τρόπο που τα μέλη της γράφουν σε ένα δικό τους blog στον ίντερνετ.

Γιατί όχι; Η προκήρυξη αποτελεί σφραγίδα. Σκέψης καταγωγής, ηλικίας, οικογενειακών καταβολών, πνευματικής επάρκειας, εξωτερικών ερεθισμάτων, ιδιοσυγκρασίας, ψυχοσύνθεσης. Το προφίλ συντίθεται με βάση τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Και για όσους ψηλαφίζουν τα πάντα, καταλήγει σε χαρακτηριστικές γραμμές προσωπικότητας. Από την πολυσυζητημένη ανάληψη ευθύνης των ανταρτών πόλη, που δείχνουν πια να μην αστειεύονται όσον αφορά την αξία της ανθρώπινης ζωής και να μην ενδιαφέρονται πολύ για τη δική τους.

Είναι περισσότερο από σίγουρο ότι πριν από την τελική σύνταξη της προκήρυξης και την αποστολή της στα «ΝΕΑ» που μάλλον γράφτηκε αποσπασματικά και ίσως όχι από μόνο ένα άτομο, τα μέλη της ένοπλης φράξιας διάβασαν πολλές κυριακάτικες εφημερίδες της 25ης Ιουλίου. Είναι ενδεικτικό ότι ο συντάκτης της ή οι συντάκτες της χρησιμοποιούν της φράση «τρομαχτικά συνεπείς» ενώ δηλώνουν ότι η «πρόσφατη επίθεσή μας δε στηρίχτηκε σε προπαγανδιστικούς λόγους, αλλά στην απόφαση να τερματίσουμε την άθλια καριέρα αυτού του τύπου».

Η Σέχτα είναι ξεκάθαρο ότι μισεί την υποδουλωμένη αστική δημοσιογραφία, οικειοποιείται όμως σε κάποιες παραγράφους τις σκέψεις της και φράσεις από τη γραφή της και μοιραία δεν αποφεύγει διαύλους επικοινωνίας ανεπιθύμητου διαλόγου με καθεστωτικούς της έντυπης ενημέρωσης.

Στην πρώτη μεγάλη παράγραφο της προκήρυξης που θα μπορούσε να έχει τίτλο «γιατί επιλέξαμε το Γκιόλια» αναφέρεται στην εμπλοκή του δημοσιογράφου με κυκλώματα του ντόπινγκ και των απαγορευμένων ουσιών.

Μέσα σε είκοσι γραμμές ο συντάκτης της προκήρυξης περιλαμβάνει με πυκνή και περιεκτική ικανότητα, εικόνες και συμβάντα για τα οποία δημόσια ο Σωκράτης Γκιόλιας είχε αμέτρητες φορές λογομαχήσει με συναδέλφους του, αλλά και αθλητικούς και πολιτικούς παράγοντες, υπερασπιζόμενος με πάθος αθλητές που είχαν συλληφθεί ντοπέ, αλλά και προπονητές και επιγόνους που τους προπονούσαν.