Σε εξέλιξη είναι συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας που διοργανώνουν συνδικάτα της Αττικής που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Τα συνδικάτα από τον κλάδο της βιομηχανίας πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας με αίτημα την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, αύξηση των συντάξεων, κοινωνικές παροχές και προστασία των ανέργων.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, τα συνδικάτα καλούν σε κλιμάκωση του αγώνα «κόντρα στους σχεδιασμούς κυβέρνησης – κεφαλαίου, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, για συντάξεις, κοινωνικές παροχές, προστασία των ανέργων στο ύψος των αναγκών μας».

«Οι εργάτες στη Βιομηχανία με σκληρό ταξικό αγώνα θα επιβάλλουμε ΣΣΕ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας», σημειώνεται στο κεντρικό πανό με υπογραφή Κλαδικά Συνδικάτα Βιομηχανίας.

«Η σημερινή κινητοποίηση δεν είναι άσχετη και ξεκομμένη από τις συνολικότερες κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα και για το επόμενο διάστημα. Υπάρχει σοβαρό ζήτημα με το θέμα προστασίας των ανέργων, με τα κομμένα ρεύματα, τους πλειστηριασμούς… Με την ανάγκη να στηριχτούν οικονομικά οι οικογένειες των ανέργων», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο… syndvm2 syndvm3syndvm1

 

Φωτορεπορτάζ-βίντεο: Γιάννης Κέμμος