Σε μία πορεία που θα μπορούσε πολύ εύκολα να έχει τελειώσει μέχρι τις 3 το μεσημέρι η αστυνομία έκανε το θαύμα της και με άνευ προηγουμένου προκλητική συμπεριφορά κατάφερε να κρατήσει αρκετό κόσμο μέχρι και τις 6 το απόγευμα γύρω από το Σύνταγμα με τους περισσότερους από αυτούς να αναλώνονται σε λεκτικές και όχι μόνο συγκρούσεις με την αστυνομία.

Η αστυνομία έδειξε χθες με την συμπεριφορά της πως αρχίζει και χάνει τον έλεγχο. Αρκετοί από τους αστυνομικούς είχαν βγει κυριολεκτικά εκτός ελέγχου, έβριζαν χυδαία τους διαδηλωτές και προχωρούσαν σε προκλήσεις και χειρονομίες πέφτοντας κυριολεκτικά στο επίπεδο… συμμοριών του δρόμου.

Σε μία περίπτωση άντρας των ΜΑΤ σε έξαλλη κατάσταση πέταξε την ασπίδα του κάτω και έτρεξε να συγκρουστεί με τους διαδηλωτές ενώ σε άλλες περιπτώσεις άντρες των ΜΑΤ εφορμούσαν μόνοι τους εκτός ομάδος προσπαθώντας να κυνηγήσουν διαδηλωτές.

Σε ακόμα μία περίπτωση ελλειπούς ψυχραιμία κατέβασαν από ταξί, επιβάτη ο οποίος όπως είπαν τους κοίταξε περίεργα ενώ επιτέθηκαν και σε εκπροσώπους των ΜΜΕ, τραυματίζοντας δύο τουλάχιστον φωτορεπόρτερ και τρομοκρατώντας αρκετούς άλλους με χειροδικία και σύλληψη.

Αργά το βράδυ, κατά τη διάρκεια της μήνυσης που κατατέθηκε στην ΓΑΔΑ, οι αστυνομικοί σε μία προσπάθεια να βγάλουν «λάδι» εικόνες που βγάζουν κυριολεκτικά μάτι σχετικά με την επίθεση στη φωτορεπόρτερ, Τατιάνα Μπόλαρη προσπάθησαν να μπερδέψουν την κατάσταση και να πουν ότι οι φωτογράφοι μοιάζουν με τους διαδηλωτές και πως οι αστυνομικοί δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τους μεν από τους δε.

Η κατάσταση δείχνει κυριολεκτικά να έχει χαθεί από κάθε έλεγχο και η αστυνομία να μην μοιάζει πια με ένα σώμα που υπακούει σε εντολές και έχει ως αποστολή την προστασία των πολιτών και του νόμου.

Αντίθετα, με τη χθεσινή της συμπεριφορά μοιάζει να έχει πέσει στο επίπεδο των διαδηλωτών που η ίδια αποκαλεί τραμπούκους και ταραξίες. Αλίμονο αν το καλύτερο που μπορούμε να περιμένουμε από την αστυνομία είναι άντρες των ΜΑΤ που πετούν την ασπίδα στο δρόμο και τρέχουν να εμπλακούν σε προσωπικούς καυγάδες με τους διαδηλωτές…