Δυναμικές και ειρηνικές ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες που διοργανώθηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, στη συρρίκνωση του Δημοσίου και στην εργασιακή εφεδρεία.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και την Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης μπροστά στο Εργατικό Κέντρο και από το ΠΑΜΕ στο άγαλμα Βενιζέλου.

Νωρίτερα, φοιτητές και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς συγκεντρώθηκαν στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και στην Καμάρα και κινήθηκαν προς το Εργατικό Κέντρο όπου ενσωματώθηκαν στη συγκέντρωση του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ. Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ συμμετείχαν και μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ξεκίνησαν οι πορείες που κατευθύνθηκαν, μέσω κεντρικών δρόμων της πόλης, προς τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, όπου έληξαν οι κινητοποιήσεις.

Κατά τη διάρκεια των δύο πορειών, στις οποίες κυριάρχησαν τα συνθήματα κατά της τρόικας και της κυβέρνησης, δεν σημειώθηκαν επεισόδια, ενώ η αστυνομία έκανε αισθητή την παρουσία της.

Στο μεταξύ χθες το πρωί συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ απέκλεισαν το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, για να περιφρουρήσουν, όπως υποστήριξαν, την απεργία στις υπηρεσίες του δήμου.