Έκκληση στους εργαζόμενους του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) να αναστείλουν άμεσα τις κινητοποιήσεις του απηύθυνε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), τονίζοντας ότι η κοινωνική και οικονομική ζωή της Θεσσαλονίκης καθίσταται «όμηρος» ακραίων και ανεύθυνων τακτικών.

«Σε μια περίοδο όπου ο ελληνικός λαός και κατ’ επέκταση και οι επιχειρήσεις καλούνται να καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για να επιβιώσουν, η οικονομική και κοινωνική ζωή της Θεσσαλονίκης διαταράσσεται ανεπανόρθωτα από την έναρξη της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, του μοναδικού μέσου μαζικής μεταφοράς της περιοχής μας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους σ’ αυτές και την κοινωνία της πόλης μας», αναφέρει ο ΕΣΘ.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η η αγορά της Θεσσαλονίκης «δεν είναι δυνατόν να υφίσταται καθημερινά ζημίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, λόγω τακτικών στη διεκδίκηση αιτημάτων μεμονωμένων συμφερόντων. Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση προς τους εργαζόμενους στον Ο.Α.Σ.Θ. να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αντιληφθούν την αγωνία του κοινωνικού συνόλου, με την άμεση αναστολή της επίσχεσης εργασίας».