Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη βόρεια Εύβοια όπου μαίνεται η φωτιά στην περιοχή Φαράκλας και στόχος των χερσαίων δυνάμεων είναι η φωτιά να μην επεκταθεί προς τα νότια, στο όρος Καντήλι.

Οι φλόγες στην περιοχή Σακτούρια Ρεθύμνου αποτεφρώνουν έκταση με χορτολιβαδική βλάστηση, ενώ εκκενώθηκε ο οικισμός του Αγίου Παύλου.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Φαράκλα και κατευθύνθηκε προς την κωμόπολη της Λίμνης. Οι φλόγες έχουν κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους, ενώ εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται «πάνω» στην θάλασσα και σε ετοιμότητα βρισκόταν και η Μονή Γαλατάκη.

Στην πυρκαγιά στη Φαράκλα επιχειρούν: 120 πυροσβέστες με 49 οχήματα, 44 άτομα πεζοπόρο, 30 άτομα στρατός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν σπεύσει στην περιοχή δυνάμεις από τη Λαμία, την Καρδίτσα, την Ανδραβίδα αλλά και την Αθήνα.

Ν. Τόσκας: Αυταπάρνηση των πυροσβεστών

«Με αυταπάρνηση οι πυροσβέστες και οι δασοπυροσβέστες δίνουν τη μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της τεράστιας πυρκαγιάς στη Βόρεια Εύβοια», τόνισε σε αποκλειστική δήλωσή του στο ΑΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, που βρέθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

«Ο στόχος είναι τώρα τη νύχτα οι χερσαίες δυνάμεις πυρόσβεσης να μην αφήσουν τη φωτιά να επεκταθεί προς τα νότια, στο όρος Καντήλι» τόνισε ο κ.Τόσκας.

Γιγάντιες χαρακτήρισε τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια, ο δήμαρχος της Λίμνης Ευβοίας Χρήστος Καλωβιώτης.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο κ. Καλυβιώτης τόνισε ότι μαζί με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, σε επιφυλακή θα μείνουν όλη τη νύχτα και οι δυνάμεις του δήμου συμμετέχοντας στην προσπάθεια να περιορίσουν την πυρκαγιά. Σημείωσε ακόμη ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές και πως για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, το οποίο είχαν πλησιάσει οι φλόγες.

Προληπτική εκκένωση οικισμού στη Σακτούρια Ρεθύμνου

Οι φλόγες στην περιοχή Σακτούρια Ρεθύμνου αποτεφρώνουν έκταση με χορτολιβαδική βλάστηση, ενώ μεγάλο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνθηκε προς τον οικισμό του Αγίου Παύλου ο οποίος εκκενώθηκε προληπτικά, καθώς και προς τις Μέλαμπες.

Την μάχη με τις φλόγες, έχοντας να αντιμετωπίσουν τους ισχυρούς ανέμους, δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 20 οχήματα, 45 πυροσβέστες και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα και οχτώ ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τον διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης Γιάννη Μαραγκάκη, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Ρέθυμνο και Χανιά ενώ το έργο της πυρόσβεσης θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της νύκτας.