Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο συνάντησε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», λίγο πριν από την αεροπορική πτήση του για τη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της εορτής μνήμης του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου. Η τυχαία συνάντηση έλαβε χώρα όταν προσγειώθηκε το αεροσκάφος της γραμμής Νέα Υόρκη – Αθήνα, στους επιβάτες του οποίου ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. Έτσι, δόθηκε η ευκαιρία για περίπου μισή ώρα περίπου να συναντηθούν οι δύο Ιεράρχες στην αίθουσα του αεροδρομίου και να ανταλλάξουν τον αδελφικό ασπασμό. Μάλιστα, δοθείσης της ευκαιρίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών πρόσφερε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής το τελευταίο του βιβλίο σχετικά με την «Απάντηση της Εκκλησίας στα μυθεύματα αντικληρικαλιστικού λαϊκισμού».

Εν συνεχεία, ο Αμερικής Δημήτριος, μετεπιβιβάσθηκε στο αεροσκάφος για να συνεχίσει το προγραμματισμένο ταξίδι του για την Κύπρο, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος για τη Θεσσαλονίκη, όπου απόψε (8 μ.μ.) παρουσία και άλλων ιεραρχών θα τελέσει ιερά ολονυκτία για τη μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου κατόπιν προσκλήσεως του μητροπολίτη Κασσανδρείας Νικοδήμου.

Στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου θα τελεστεί η Ιερά Αγρυπνία, ο Αρχιεπίσκοπος θα προσκυνήσει τον τάφο του Οσίου Παϊσίου.