Με 60 πυροσβέστες και 15 οχήματα από Αττική αναμένεται να ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν μέχρι στιγμής στη Σάμο ενάντια στην πυρκαγιά που ξέσπασε στην Παλιά Χωματερή το μεσημέρι της Παρασκευής.

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώθηκε επίσης ότι πρωινές ώρες σήμερα το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ απέπλευσε από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας για τη μεταφορά 60 πυροσβεστών και 15 οχημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος στη Σάμο. Στην πυρκαγιά της Σάμου τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Όλο το βράδυ επιχειρούσαν 33 πυροσβέστες με 13 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 90 ατόμων, 50 εθελοντές και 20 υδροφόρα οχήματα. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Άνδρο, που ξέσπασε επίσης το απόγευμα της Παρασκευής σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Φελλός.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα είναι πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Σάμος, Ικαρία). Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του i-samos.gr από τη φωτιά στη Σάμο…

samos1

samos2 samos3 samos4 samos5 samos6