Επιστολή με την οποία ζητεί παράταση ενός μήνα στην περίοδο διαβούλευσης επί του σχεδίου νόμου με τον τίτλο «Σύσταση και οργάνωση νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της χώρας», έστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Πατούλης προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης , Π. Κουρουμπλή.

Στην επιστολή αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους, ομόφωνα το ΔΣ της ΚΕΔΕ , στην προχθεσινή του συνεδρίαση , αποφάσισε να ζητηθεί παράταση . Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ , το σχέδιο νόμου έχει πολύ σοβαρές νομοτεχνικές ελλείψεις, ασάφειες και αντιφάσεις, σε μία αρμοδιότητα που διαχρονικά και μέσα από όλες τις έως σήμερα νομοθετημένες ρυθμίσεις και προσπάθειες διοικητικής μεταρρύθμισης είναι αρμοδιότητα της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, στο σχέδιο αυτό αναιρείται από την πολλάκις επαναλαμβανόμενη εμπλοκή του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Επίσης θεωρεί ότι η χωροταξική διάταξη των νέων φορέων διαχείρισης όπως προκύπτει από τις διάσπαρτες προβλέψεις δεν οδηγεί σε σταθερές και βιώσιμες δομές. Ακόμη , δεν έχουν μπει οικονομικοί και χωρικοί παράμετροι οι οποίοι θα μπορούσαν να προσδιορίσουν και με την απαραίτητη επιστημονική τεκμηρίωση τη τελική χωροταξική οργάνωση των νέων φορέων κ.α