Τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε κατέθεσε στον ανακριτή η μητέρα του άτυχου 5χρονου Στάθη τον οποίο τραυμάτισαν θανάσιμα ροτβάιλερ ανήμερα του Πάσχα στην Κοζάνη.

Οπως μετέφερε ο δικηγόρος της, είχε πάει στο σπίτι του 72χρονου ιδιοκτήτη την Κυριακή του Πάσχα μαζί με το παιδί της, τον σύντροφό της και ένα ακόμη άτομο. Κάποια στιγμή της ζήτησαν να φτιάξει καφέδες. Άφησε το παιδί στο κιόσκι όπου βρίσκονταν όλοι και μπήκε μέσα στο σπίτι.

«Ολα συνέβησαν μέσα σε ενάμιση λεπτό» είπε η μητέρα στον ανακριτή. «Ακουσα φωνές και βγήκα έξω. Είδα δύο σκυλιά να βρίσκονται πάνω από το παιδί, να το έχουν αρπάξει και να προσπαθεί ο ιδιοκτήτης και ο σύντροφός μου να το απελευθερώσουν. Ένα από τα σκυλιά επιτέθηκε και σε μένα και με δάγκωσε σε διάφορα σημεία του σώματός μου».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της η μητέρα και ο 5χρονος είχαν ξαναπάει στο σπίτι με τα ροτβάιλερ αλλά δεν είχαν επαφή με τα σκυλιά με εξαίρεση ένα κουτάβι 9 μηνών – το μοναδικό που κυκλοφορούσε ελεύθερα. Οπως τονίζει, τα σκυλιά, όπως διαπίστωσαν όλοι οι συνδαιτημόνες την Κυριακή του Πάσχα ήταν αρχικά ελεύθερα αλλά μόλις ξεκίνησαν να φτάνουν οι επισκέπτες, τα έκλεισαν σε ειδικά φυλασσόμενο χώρο.

Η μητέρα έχει την υποψία ότι τα σκυλιά βγήκαν κάποια στιγμή από το χώρο όπου βρίσκονταν μετά την επίσκεψη ενήλικα, ο οποίος δεν έκλεισε σωστά την πόρτα τους.