Προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή νέου κλειστού πολυδύναμου και βιοκλιματικού αθλητικού κέντρου στη Νέα Σμύρνη, προϋπολογισμού 17.850.000 ευρώ υπέγραψαν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος της πόλης Σταύρος Τζουλάκης.

Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της περιφέρειας Αττικής και θα εκτελεστεί από τη διεύθυνση Τεχνικών Έργων της. Στόχος είναι αφενός η ανάπτυξη και εξέλιξη των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, αφετέρου η ικανοποίηση των αναγκών των πολιτών καθώς δεν υπήρχαν χώροι άθλησης.

Το έργο θα ανεγερθεί στο χώρο του παλαιού κλειστού γυμναστηρίου, στο αθλητικό συγκρότημα του δήμου, και αφορά την κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου με βιοκλιματικές προδιαγραφές. Θα έχει πολυχρηστικό χαρακτήρα προκειμένου να φιλοξενεί αθλητικές δραστηριότητες (καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, πάλη, τάε κβον ντο, γυμναστική, παραολυμπιακά αθλήματα κ.ά.), καθώς και πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις με 3.500 θέσεις, ενώ σε περίπτωση συναυλίας ή άλλης πολιτιστικής εκδήλωσης, θα μπορεί να εξυπηρετεί περί τα 5.500 άτομα.