Τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί, στον ΣΕΑ Αερινού, από τη συνύπαρξη προσφύγων και μεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων, σταδιακά ξεπεράστηκαν, αφού όμως αποχώρησαν οι Σύροι και οι Πακιστανοί, ενώ από τα 204 άτομα που αρχικά είχαν εγκατασταθεί, στον χώρο φιλοξενίας παραμένουν μόνο 59, εκ των οποίων τα 21 είναι παιδιά.

Οι παραμένοντες στον ΣΕΑ Αερινού είναι 56 Αφγανοί και τρεις Ιρανοί και όπως φαίνεται δεν σχεδιάζουν αναχώρηση στο άμεσο μέλλον λόγω έλλειψης χρημάτων.

Ωστόσο, οι συνθήκες διαβίωσης είναι πολύ κακές καθώς οι σκηνές δεν διαθέτουν δεύτερο προστατευτικό κάλυμμα και δεν έχουν πατώματα, αλλά είναι στρωμένες με χαρτόνια, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που μένουν μέσα να είναι εκτεθειμένοι στα νερά, το κρύο και τη βροχή. Εξάλλου, μέσα στις σκηνές δεν υπάρχουν κρεβάτια και οι «φιλοξενούμενοι» αναγκάζονται να κοιμούνται στο χαρτονένιο δάπεδο.

Οι ελλείψεις στον ΣΕΑ Αερινού είναι πολύ μεγάλες, αφού δεν υπάρχουν χώρος εστίασης, ούτε καρέκλες, ώστε οι «φιλοξενούμενοι» να μπορούν να σιτίζονται, με αποτέλεσμα να παραλαμβάνουν το φαγητό τους σε ατομικές συσκευασίες, από μια τέντα της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων και να μεταβαίνουν για να φάνε στις σκηνές τους όπου κάθονται οκλαδόν.

Τη σίτιση των ανθρώπων στον ΣΕΑ Αερινού, από την πρώτη ημέρα, έχει αναλάβει η 111 ΠΜ στη Νέα Αγχίαλο του Βόλου.