Όλο και περισσότερος κόσμος εξακολουθεί να συρρέει στην Ειδομένη με την ελπίδα να καταφέρει να περάσει από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ.

Ωστόσο, το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την αστυνομία, μόλις 337 πρόσφυγες πέρασαν στη γειτονική χώρα τη στιγμή που στον καταυλισμό της Ειδομένης υπολογίζεται ότι είναι στην αναμονή, πάνω από 12.000 άτομα.

Ο υπεύθυνος του συντονιστικού οργάνου της κυβέρνησης για το προσφυγικό Δημήτρης Βίτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποσυμφόρησης της Ειδομένης από τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε πως είναι ανάγκη να αποσυμπιεστεί η περιοχή, οι πρόσφυγες να μετακινηθούν σε δομές πιο πίσω και αναλόγως με το πόσοι θα περνούν τα σύνορα να προωθούνται. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο επέμβασης όπως έγινε και στην πλατεία Βικτωρίας όπου πρόσφυγες και μετανάστες είχαν δημιουργήσει αυτοσχέδιο καταυλισμό.

Οι πρόσφυγες, είπε ο υπουργός, θα πρέπει να μετακινηθούν στα κέντρα φιλοξενίας που έχουν δημιουργηθεί πιο πίσω και αναλόγως με το πόσοι και ποιοι θα μπορούν να περάσουν στα Σκόπια, θα προωθούνται στα σύνορα, αναλόγως ίσως με το πόσο καιρό βρίσκονται στην χώρα μας.