Συνεργασία με εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται για τους πρόσφυγες και ιδίως για τα ασυνόδευτα παιδιά, είχαν ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Ο υπουργός ζήτησε την καλύτερη συνεργασία των ΜΚΟ μεταξύ τους και πρότεινε να υπογράψουν ένα «σύμφωνο συνεργασίας», τονίζοντας ότι είναι πολυτέλεια να υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα σε ανθρώπους που καταθέτουν την ψυχή τους χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος οικονομικού συμφέροντος.

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας, οπότε οι ΜΚΟ αναμένεται να καταθέσουν γραπτώς προτάσεις για την βελτίωση του θεσμικού πλαισίου και του συντονισμού τους.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής Βασίλης Παπαδόπουλος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Δημήτρης Καρέλας και εκπρόσωποι των οργανώσεων Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Αποστολή, ΜΕΤΑδραση, PRAXIS, ΝΟΣΤΟΣ, Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας, Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων, Χαμόγελο του Παιδιού, ΑΡΣΙΣ και Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων. Α. Μιχαλούδης