Η Έφη Σφυρή μαζί με την Βάσω Καραντάσιου δημιούργησαν την πρώτη επαγγελματική ομάδα beach volley στην Ελλάδα, που έβαλε τα θεμέλια για την επαγγελματική συγκρότηση του αθλήματος και την περαιτέρω διάδοσή του.

Το 1994, στα μισά της καλοκαιρινής σεζόν, οι συμπαίκτριες και των δύο τις άφησαν (λόγω τραυματισμών) και έτσι αποφάσισαν να γίνουν ζευγάρι στην άμμο. Έτσι, ξεκίνησαν μία συνεργασία που διήρκεσε μία ολόκληρη δεκαετία.

Από εκείνη τη χρονιά, η Έφη και η Βάσω αναδείχθηκαν η πιο επιτυχημένη ομάδα του αθλήματος στην Ελλάδα και κέρδισαν δεκάδες τουρνουά στο εσωτερικό αλλά και πολλές επιτυχίες στο εξωτερικό. Έπαιζαν το χειμώνα στη σάλα και το καλοκαίρι στην άμμο και κατέκτησαν πέντε φορές το πρωτάθλημα από τότε που καθιερώθηκε ο θεσμός. Το 1997 μάλιστα, κατέλαβαν την 4η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Ριτσιόνε της Ιταλίας.

Μετά την επιτυχημένη διεθνή πορεία τους το 1998, οι δυο τους αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη σάλα προκειμένου να ακολουθήσουν νέα καριέρα στην παραλία με στόχο μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σύδνεϋ το 2000. Και φυσικά κατάφεραν να εμφανιστούν το 2004 και στην Αθήνα.

Στις αρχές του 2005 η Έφη Σφυρή εγκαταλείπει την ενεργό δράση λόγω χρόνιων τραυματισμών της και η Βάσω Καραντάσιου αποκτά νέα παρτενέρ, τη Βίκυ Αρβανίτη. Σήμερα, οι δυο τους έχουν αποσυρθεί.

Η Έφη Σφυρή, όπως λέει στο newsbeast.gr, έχει τα τελευταία 5 χρόνια ακαδημία beach volley. «Η ιδέα ήταν από κοινού δική μου και του συνεργάτη μου και ιδιοκτήτη του Vari Sports Club, Γιώργου Πιπεριά. Βλέποντας λοιπόν το κενό που υπάρχει στην εκμάθησή του, θελήσαμε να το καλύψουμε», αναφέρει και σημειώνει ότι μαθήματα του αθλήματος γίνονται καθημερινά όλο το χρόνο.

Στον ελεύθερο της χρόνο παίζει τένις και γιόγκα αλλά δεν το κάνει πολύ συχνά τελευταία αφού ετοιμάζει το δεύτερο βιβλίο της, το οποίο θα είναι γραμμένο στα αγγλικά. Παράλληλα, σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ σε ιδιωτικό κολλέγιο της Αθήνας ενώ είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ.

Η Βάσω Καραντάσιου, όπως αναφέρει στο newsbeast.gr, εργάζεται στο Λιμενικό Σώμα, το οποίο υπηρετεί εδώ και 10 χρόνια. Έχει αποφοιτήσει από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, το Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με ειδικότητα την Παιδαγωγική.

Έχει πλέον μία εταιρεία μαζί με τον πρώην προπονητή της, το Μανώλη Ρουμελιώτη. Η εταιρεία ειδικεύεται σε δραστηριότητες που αφορούν το χώρο του beach volley. Έτσι, φέτος μετά από ενάμιση χρόνο αποχής λόγω μητρότητας, άρχισε να κάνει κάποια προγράμματα.

«Διδάσκω σε άτομα από 8 μέχρι 48 ετών και οργανώνω καμπ. Δεν είναι εύκολο το άθλημα αλλά μέσα από την εμπειρία μου προσπαθώ να το κάνω προσιτό ανάλογα με την εμπειρία του κάθε εκπαιδευόμενου» σημειώνει.

Για να πει ότι για να γίνεις αθλητής πρέπει να αρχίσεις βήμα βήμα, να έχεις μία στοιχειώδη παιδεία, ταλέντο και καλό χαρακτήρα.

Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».