Συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Αχαΐας και της Ηλείας, οι οποίοι έχουν παρατάξει τρακτέρ σε τρία σημεία της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου και συγκεκριμένα στους κόμβους της Κάτω Αχαΐας, του Κουρτεσίου και της Μαραθιάς. Στον χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν από το μεσημέρι και αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι παρέταξαν τρακτέρ στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου της Ερμίτσας.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των αγροτών, από σήμερα το πρωί αυξάνεται ο αριθμός των τρακτέρ που βρίσκονται στους δρόμους και όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Αχαΐας Σάκης Μαυρόγιαννης «είμαστε στον δρόμο, όχι για να ζητήσουμε χάρες ή να μας δώσουνε κάτι, αλλά για να μπορούμε να υπάρχουμε σαν αγρότες και σαν κτηνοτρόφοι».

Επίσης, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου των παραγωγών πατάτας της Ηλείας Δημήτρης Κούγιας είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τα μέτρα που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση με το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, είναι ταφόπλακα για τον αγροτικό κόσμο». Ανέφερε επίσης ότι είναι μεγάλη η συμμετοχή των αγροτών της Ηλείας στις κινητοποιήσεις, καθώς όπως είπε «θέλουμε να δώσουμε τον αγώνα μας, ώστε να μην περάσουν τα νέα μέτρα».

Όσον αφορά στις σημερινές κινητοποιήσεις στην Αιτωλοακαρνανία, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Σπύρος Κοτοπούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «πρέπει όσοι πλήττονται από αυτή την αντιαγροτική πολιτική να βγούμε στους δρόμους. Να σταματήσουμε το έκτρωμα του ασφαλιστικού. Ζητάμε να ζούμε με αξιοπρέπεια στα χωριά μας, να μπορούμε τη νέα καλλιεργητική περίοδο να μπούμε και πάλι στα χωράφια μας. Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω. Τα αιτήματά μας, είναι αιτήματα επιβίωσης και θα τα παλέψουμε μέχρι την τελική νίκη».

Αύριο στις 11:00 το πρωί αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έχουν προγραμματίσει να παρατάξουν τα τρακτέρ στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου.